L’ aroma del Vi.

Tast de vins el dimecres dia 2 al Taller.

Els aromes del vi

Un recorregut pels diferents aromes que trobem al vi.

AROMES PRIMARIS

Són els aromes que trobem en els primers anys de vida, on clarament trobem tot plegat un registre de fruita, a vegades acompanyat de fusta o aromes provocats per diferents tècniques de vinificació.

AROMES SECUNDARIS

Són els aromes que trobem als vins a partir dels cinc anys de vida del vi, on els aromes es transformen a un caràcter de més evolució, torrats, cuir, fong, torrefacte, etc.

AROMES TERCIARIS

són aquells aromes que surten en els últims anys de vida del vi, però que formen part del seu estat evolutiu, aromes que son part del bouquet dels vins que han envellit molt bé. Un ventall de diferents aromes con són la xocolata, el cuir, el tabac, etc.

AROMES DE DECADÈNCIA

són els aromes que trobem en els vins que ja han donat tot el seu recorregut, no hi ha una data concreta, va en funció de la qualitat del vi, i el bon treball a la vinya el que determina el temps de guarda.
Trobem aromes de pèl de gat, acetona, àcid cítric, fongs, etc.

I a  més buscarem el maridatge…

En aquest tast farem un recorregut per als diferents vins que tinguin present els aromes anomenats anteriorment, a més d’aplicar el maridatge a l’aroma, on farem un petit repàs de com buscar el plat perfecte al vi que tenim.

PER RESERVES:

977139012
o bé aquí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *